Menu
 

Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē izcēlies neliels ugunsgrēks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdienas rītā izcēlies neliels ugunsgrēks Siguldas kamaniņu un bobslejā trasē, kas jau ticis lokalizēts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienestā norādīja, ka izsaukums saņemts plkst.10.15. Zvanītājs informējis, ka no septiņu stāvu ēkas jumta nāk dūmi, kā arī deg jumta konstrukcija nelielā apmērā.

Savukārt plkst.11.37 ugunsgrēks ticis lokalizēts. Tika konstatēts, ka trases ēkai sešu kvadrātmetru platībā bija dedzis jumta pārsegums.

"Parādījās dūmi, kurus mēs laicīgi ievērojām. Nebija izcēlies ugunsgrēks, bet sadūmojums ar gruzdēšanu. VUGD mums sacīja, ka, visticamāk, tas ir bijis jumta korē ieripināts izsmēķis, bet, lai to izdarītu ir ļoti jāpiepūlas," aģentūrai LETA sacīja Siguldas kamaniņu un bobslejā trases direktors Dainis Dukurs.

Šis izsmēķis, pēc Dukura stāstītā, noripojis līdz otrā stāva līmenim un gruzdējis apmēram divu līdz trīs kvadrātmetru platībā.

Viņš sacīja, ka ēkas konstrukcijas ir ļoti sausas un par laimi dakstiņu jumts nav ļāvis pieplūst gaisam, lai rastos atklāta liesma. Dukurs slavēja profesionālos VUGD pārstāvjus, kuri dažās minūtēs likvidēja sadūmojumu.

Vienīgie darbi būs salikt dažus dakstiņus vietā, kurus ugunsdzēsēji glābēji noņēma darba gaitā, kā arī apsekot vai vēl nav kāda gruzdēšanas vieta. Viņš sacīja, ka dzēšanas laikā notikuši treniņi un tie šobrīd turpinās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.