Menu
 

Carnikavas un Mārupes novados novērsti plaši meža ugunsgrēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš pagājušās piektdienas no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Vairums no tiem bijis par salīdzinoši nelieliem negadījumiem, taču divos gadījumos ugunsdzēsējiem nācies novērst visai plašus ugunsgrēkus.

Svētdien dienas vidū Mārupes novadā pie “Liepsalām” 2000 kvadrātmetru platībā dega meža cirsma un sausā zāle, bet gandrīz tajā pašā laikā Carnikavas novadā pie Ummja ezera meža zemsedze dega triju hektāru platībā, informēja dienestā. Abu ugunsgrēku novēršanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas vairākas stundas.

Lielākais ugunsgrēks ēkās fiksēts svētdien vakarā Olaines novada Jāņupē, kur dega pirts 20 m2 platībā. Savukārt sestdien Viršu ielā Tīrainē dega 25 m2 liela dārza māja.

Seši izsaukumi saņemti no Jūrmalas – Raiņa ielā privātmājas teritorijā degusi dēļu kaudze, 36.līnijā – atkritumu konteiners, Vecajā ceļā – meža zemsedze un kūdra 7 m2 platībā, Skolas ielā – vieglā automašīna, Tukuma ielā – atkritumi. Degoši atkritumi apdzēsti arī Celtnieku ielā Zvejniekciemā.

Veicot glābšanas darbus, Inčukalna novada Gaujā tika atbrīvots elektrības vados sapinies stārķis, bet Ainažu ielā Saulkrastos un uz Vidzemes šosejas Garkalnē no grāvja izvilktas vieglās automašīnas.

VUGD arī saņēma izsaukumus par jūrā apgāzušos laivu Jūrmalā un meža nomaldījušos cilvēku Inčukalna novada Egļupē, taču šajos gadījumos viss beidzās laimīgi vēl pirms glābēju ierašanās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.