Menu
 

Pēdējo dienu laikā Pierīgā vairākkārt degusi meža zemsedze, kūdra un sausā zāle

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā desmit izsaukumu. Divi no tiem bijuši saistīti ar traģiskiem negadījumiem – jau ziņots, ka otrdien automašīnu sadursmē Babītes novadā gāja bojā viena un cieta divas personas, bet pirmdien Ikšķilē no Daugavas tika izcelts zemūdens medību laikā bojā gājis cilvēks.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks šonedēļ fiksēts Krimuldas novadā, kur 300 kvadrātmetru platībā bija degusi sausā zāle, informēja VUGD. Lielajā zaļajā ielā Garkalnē otrdien dega sausā zāle un žogs 250 m2 platībā, bet Mārupē – zaru kaudze 100 m2 platībā. Neliela mēroga meža zemsedzes degšanas gadījums reģistrēts otrdien Carnikavas novada Mežciemā, bet Olainē degusi kūdra.

Pirmdien kādā sabiedriskā ēkā Ķekavas novada Baložos bija aizdegušās sadzīves mantas, bet Stopiņu novada Rumbulā, Acones ielā Ulbrokā un Vienības prospektā Jūrmalā apdzēsti degoši atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki otrdien Ķekavas novadā savāca uz ceļa izlijušu dīzeļdegvielu, bet trešdien Siguldā – izlijušu eļļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.