Menu
 

Zvejniekciemā degusi divstāvu ēka, Mārupē un Garkalnes novadā – meža zemsedze Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis daudzus izsaukumus uz ugunsgrēkiem Pierīgā: Piņķos un Inčukalna novadā degusi sausā zāle, Zvejniekciemā – divstāvu ēka, bet Mārupē un Garkalnes novadā – meža zemsedze.

15. augusta pusdienlaikā ugunsdzēsēji devās uz Babītes novada Piņķiem, kur 200 m2 platībā dega sausā zāle un kūdra, taču šo ugunsgrēku izdevās likvidēt nepilnas stundas laikā, informē VUGD pārstāvji.

Kā ziņots iepriekš, agrā pēcpusdienā Raunas ielā Siguldā dega divstāvu dzīvojamās mājas jumta konstrukcija un siltinājums 15 m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Pēc aptuveni divarpus stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl ceturtdien vēlu vakarā, neilgi pirms pusnakts, Muižas ielā Ādažos dega blakus esoši šķūņi 50 m2 platībā. Savukārt naktī uz piektdienu ugunsdzēsēji devās uz Baložu ielu Jūrmalā, kur dega vieglā automašīna 6 m2 platībā un nojume 25 m2 platībā. Katra ugunsgrēka dzēšanai bija nepieciešama aptuveni pusotra stunda, norāda glābšanas dienestā.

17. augusta rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novada Zvejniekciemu, kur no divstāvu ēkas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka deg divstāvu ēka ar atklātu liesmu 130 m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika dzēsts ilgāk nekā trīs stundas.

Kā ziņots iepriekš, sestdienas rītā ugunsdzēsēji steidzās arī uz Kuldīgas ielu Jūrmalā, kur daudzstāvu dzīvojamajā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka no viena ēkas loga nāk nelieli dūmi. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem apskatei. Pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts, un tajā 1 m2 platībā dega matracis.

Savukārt tās pašas dienas vakarā Sildegu ielā Mārupē dega meža zemsedze un kūdra 1 ha platībā. Šī ugunsgrēka dzēšanas darbi ilga četrarpus stundas, vēsta glābšanas dienestā.

Svētdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Leona Paegles ielu Siguldā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājas balkonā dega izsmēķi 1 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks ātri vien likvidēts. Izsaukums saņemts arī uz Inčukalna novada Krustiņiem, kur dega sausā zāle 100 m2, bet tā nodzēsta pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Vēlā 18. augusta pēcpusdienā Garkalnes novada Sužos dega meža zemsedze 7500 m2 platībā, kas dzēsta līdz pat vēlam vakaram – ilgāk nekā sešas stundas. Ugunsdzēsēji devās arī uz Dzērvju ielā Jūrmalā, kur neapsaimniekotas trīsstāvu ēkas pagrabā dega sadzīves mantas un atkritumi 10 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts stundas laikā. Savukārt Siguldas novada Eglēs dega rugāji 6 m2 platībā, kas gan ātri vien nodzēsti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.