Menu
 

Igaunijas pludmalē miris atrasts pazudušais mākslinieks Aigis Auders

  • Autors:  LETA
Foto: www.vp.gov.lv Foto: www.vp.gov.lv

Igaunijas piekrastē miris atrasts rotu mākslinieks Aigis Auders, kurš 16. augusta rītā ar jūras kajaku devās no Kolkas uz Roņu salu un pazuda bez vēsts.

Audera dzīvesbiedre sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka kopš pagājušās svētdienas Audera meklēšana pārtraukta un Audera mirstīgās atliekas atrastas Igaunijas piekrastē.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA apstiprināja, ka svētdien Igaunijas pludmalē atrasts izskalots vīrieša līķis un pēc atpazīšanas konstatēts, ka mirušais ir bezvēsts pazudušais Auders. Policija tikmēr turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, lai noskaidrotu vīrieša nāves cēloni.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā Igaunijas piekrastē Matsi pludmalē atrasts Audera kajaks. 1960. gadā dzimušais vīrietis ar jūras kajaku no Kolkas startēja ap plkst. 8.00, bet pēc plkst. 11.00 ar viņu vairs nebija iespējams sazināties. Vīrietis bija plānojis doties ceļojumā no Kolkas uz Roņu salu un tālāk uz Abruka salu un Sāremā salu.

Auders bija ģērbies pelēki melnas krāsas jakā, melnā glābšanas vestē, galvā viņam bija melna vai smilšu krāsas naģene ar piešūtu garu malu. Viņa kajaks ir četrus metrus garš zaļganpelēkā krāsā ar dažādu krāsu uzlīmēm.

Kā liecina dažādos publiskos resursos pieejamā informācija, Auders ir rotu mākslinieks, taču ar laivošanu viņš aizrāvies jau vairākus gadus. Tuvinieki viņu sauca par pieredzējušu laivotāju.

Vīrieša meklēšanā tika iesaistīti arī armijas resursi.

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.