Menu
 

Nedēļas nogalē Pierīgā dzēsti vairāki ugunsgrēki dzīvojamās un saimniecības ēkās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju divus desmitus izsaukumu. Vairāki no tiem bijuši par ugunsgrēkiem dzīvojamās un saimniecības ēkās.

Piektdien paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies Jūrmalā, Vienības prospektā, kur 160 kvadrātmetru platībā dega neapsaimniekota vienstāva tirgus ēka. Uguns bija pārņēmusi jumtu (80 m2) un iekštelpas (80 m2), turklāt ēkas durvis bija aiznaglotas, apgrūtinot ugunsdzēsēju darbu. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Vēl piektdien Ādažu novadā degusi dārza māja 30 m2 platībā, sestdien Babītes novada Mežārēs – vienstāva saimniecības ēka 100 m2 platībā, bet naktī uz pirmdienu – divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs 100 m2 platībā Klusajā ielā Ikšķilē, kā arī neapsaimniekotas deviņstāvu mājas astotā stāva terase 80 m2 platībā Dzintaru prospektā Jūrmalā. Vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās piektdien novērsts negadījums Gaismas ielā Ķekavā, kur daudzstāvu mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija piededzis uz plīts atstāts ēdiens.

Sausā laika dēļ Pierīgā izcēlušies arī vairāki ugunsgrēki ārpus ēkām. Ķekavas novada Jaunsilā degusi zaru kaudze un sausā zāle (120 m2), Mārupē pie Bīriņu purva – kūdra (500 m2), Olaines novada Rēķos – sausā zāle (60 m2), Zeltiņu ielā Mārupē – zaru kaudze (100 m2), bet Carnikavas novada Garupē – meža zemsedze (200 m2).

Jau ziņojām, ka sestdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Sazinoties ar apmaldījušos pa mobilo tālruni un raidot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam tika norādīta vieta izkļūšanai no meža.

Novērstas ceļu satiksmes negadījumu sekas un sakārtota ceļa braucamā daļa Krimuldas novadā uz Valmieras šosejas, kur bija sadūrusies vieglā un kravas automašīna, Jūrmalā pie Lielupes tilta, kur pēc divu spēkratu sadursmes uz ceļa bija izlijusi eļļa, Babītes novadā uz Ventspils šosejas, kur bija sadūrušās trīs vieglās un viena kravas automašīna, kā arī Miera ielā Salaspilī, kur pēc divu auto sadursmes glābēji atbrīvoja cietušo.

Vēl Zemgales ielā Olainē VUGD darbinieki likvidējuši lapseņu pūzni, Bērzu ielā Jūrmalā aizvākuši gājēju ietvei pārkritušu koku, bet Saulkrastu novada Vēsmās nocēluši no koka kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.