Menu
 

Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš Pierīgā izdarījis vismaz 19 zādzības no privātmājām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay

Šonedēļ Valsts policija aizturēja vīrieti, kurš bija plānojis apzagt privātmāju Garkalnes novada Sunīšos. Izmeklēšanas laikā policisti ir ieguvuši informāciju, ka šī persona pēdējā laikā kopumā ir izdarījusi vismaz 19 zādzības no privātmājām Rīgas reģionā. Aizturētajam vīrietim ir savs noziedzīgais “rokraksts” – svešajos īpašumos viņš iekļuvis galvenokārt izsitot logus. Vīrietis zadzis ne tikai naudu, bet arī dažādus sadzīves priekšmetus, piemēram, apģērbu un somas, kā arī pārtiku un alkoholu.

Kā vēsta Valsts policija, 29.augustā Garkalnes novada Sunīšos privātmājas iedzīvotāji pamanīja, ka pie viņu mājas pieskrien nezināms vīrietis, izrauj no durvju slēdzenes atslēgas, pārlec pāri sētai un ar nozagtajām atslēgām aizbēg. Par notikušo mājokļa iemītnieki ziņoja Valsts policijai. Par laimi, mājokļu saimnieki pie sava mājokļa bija ierīkojuši videonovērošanas kameras, kas bija fiksējušas zagli.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem noskaidroja aizdomās turētā vīrieša identitāti un 4. septembrī viņu Pierīgā aizturēja.

Veicot kratīšanu aizturētā vīrieša dzīvesvietā, tika atrastas zagtās atslēgas. Persona paskaidroja, ka atslēgas nozadzis, jo bija grasījies apzagt minēto īpašumu Sunīšos. Tāpat viņa dzīvesvietā policisti konstatēja dažādas mantas, kas ir nozagtas citviet.

Pašreizējās izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka šis vīrietis Valsts policijas Saulkrastu iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir izdarījis piecas zādzības no mājokļiem, Dārziņos – desmit zādzību un vēl četras Salaspils apkārtnē. Pārsvarā šie noziegumi izdarīti augusta beigās. Jāpiemin, ka aizdomās turētais vīrietis jau iepriekš bija izsludināts policijas meklēšanā. Izdarītajos noziegumos viņš vaļsirdīgi atzīstas.

Garnadzis bija iekļuvis privātmājās pa naktīm, izsitot pirmo stāvu logus. Iepriekš viņš nogaidījis izdevīgu brīdi, lai saimnieki neatrastos mājās. Vienā mājoklī vīrietis bija nozadzis 600 eiro, no citas privātmājas aiznesis celtniecības instrumentus. Zīmīgi, ka daudzkārt viņš bija zadzis pārtiku un alkoholu, kā arī apģērbu, ko pats vēlāk nēsājis. Policija šobrīd turpina apzināt nodarītos zaudējumus.

Aizdomās turētais ir dzimis 1980. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp par zādzībām no mājokļiem un velosipēdu zādzībām.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti šobrīd uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzībām, ja tās izdarītas, iekļūstot telpās. Atsevišķos gadījumos kriminālprocesi kvalificēti arī par Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Ceturtdien tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.