Menu
 

VUGD darbiniekiem Pierīgā rūpes sagādājuši vēja lauzti koki un degoša sausā zāle Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šīs nedēļas pirmajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Pārsvarā tie bijuši par salīdzinoši nelielā teritorijā degošu sauso zāli vai spēcīgo vēja brāzmu nolauztiem kokiem.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks kopš nedēļas sākuma izcēlies otrdien pie Olaines dzelzceļa stacijas, kur 300 kvadrātmetru platībā dega sausā zāle un krūmi, pastāstīja dienestā. Babītes novadā otrdien dega meža zemsedze 150 m2 platībā, Nometņu ielā Salaspilī – sausā zāle 100 m2 platībā.

Mazāka izmēra ugunsgrēki ārpus ēkām notikuši arī Carnikavas novada Garupē (meža zemsedze un kūdra dega 50 m2 platībā), Stopiņu novada Sauriešos (zaru kaudz 3 m2), Sējas novadā (krūmi un sausā zāle 50 m2) un Garkalnes novada Bukultos (zaru kaudze 5 m2).

Pirmdien pēcpusdienā Siguldas novadā uguns bija pārņēmusi šķūni, malku un sadzīves mantas, un degšanas kopējā platība bija 20 m2. Otrdien Jaunolainē deguši atkritumi uz divstāvu dzīvojamās mājas terases, bet trešdien garāžā Atbalss ielā Jūrmalā – riepas un atkritumi 30 m2 platībā.

Trešdien pievakarē uz Rīgas apvedceļa Salaspils novada teritorijā bija avarējusi kravas automašīna, un no tās izlijuši aptuveni 250 litri dīzeļdegvielas, ko VUGD darbinieki ar absorbenta palīdzību savāca un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Ceļu satiksmes negadījuma sekas novērstas arī pirmdien Meža prospektā Jūrmalā, kur bija sadūrušās trīs vieglās automašīnas.

Trešdien Garkalnes novada Sužos glābēji aizvāca nolūzušu un ceļa braucamajai daļai pārkritušu telekomunikāciju stabu, bet nolūzuši koki otrdien un trešdien sazāģēti Babītes novada Mežārēs (divreiz) un Piņķos, Stacijas ielā Siguldā, Mālpils novadā, Mārupē, Ropažu novadā, kā arī Krišjāņa Barona, Ilūkstes un Ausekļa ielās Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.