Menu
 

Policija Olainē aizturējusi vīrieti, kurš Raganā no kāpņu telpām nozadzis divus velosipēdus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī tika saņemta informācija par divu velosipēdu zādzībām, kas izdarītas šā gada augustā no māju kāpņu telpām Krimuldas novada Raganā. 

Izmeklēšanas laikā neilgi pēc nozieguma tika saņemta operatīvā informācija par to, ka divi nozagtie velosipēdi atrodoties meža masīvā Raganā. Veicot tuvākās apkārtnes apsekošanu, policisti abus nozagtos velosipēdus mežā atrada. 

11.septembrī, Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Olaines iecirkņa likumsargiem aizdomās par šīm zādzībām Olainē aizturēja 1977. gadā dzimušu vīrieti, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. 

Aizturētais jau iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem un par narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu.  Pašreizējā informācija liecina, ka aizdomās turētais vīrietis zagtos velosipēdus uz neilgu laiku paslēpis mežā, lai vēlāk tos paņemtu. 

Saistībā ar notikušo ir uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētais šobrīd atrodas izolatorā, un piektdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai. Velosipēdi ir atdoti to likumīgajiem īpašniekiem. 

Policija atgādina iedzīvotājiem, ka daudzdzīvokļu namu kāpņu telpas un koplietošanas telpas nav drošas divriteņu glabāšanai. Vislabāk divriteni uzglabāt slēdzamās telpās, kur nepiederošās personas netiek klāt. Tāpat velosipēdu īpašniekiem jāatceras savu braucamrīku pieslēgt ar kvalitatīvu U-veida vai posmoto saslēgu. Riteni pieslēgt ieteicams arī tad, ja tas novietots aizslēgtā garāžā vai uz balkona. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.