Menu
 

Krimuldā, Olainē un Skultē degušas vieglās automašīnas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē saņēmis trīs izsaukumus par degošām vieglajām automašīnām. Sestdien agri no rīta ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Krimuldas novadā, bet svētdien – Olaines novadā un Mārupes novada Skultē.

Par ugunsgrēkiem no Pierīgas novadiem brīvdienās VUGD saņēmis vēl trīs izsaukumus, portālu “Apriņķis.lv” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Inta Palkavniece.

Naktī uz sestdienu Olaines novadā ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņutelpā un nojumē virs ieejas – uguns bija izplatījusies 15 kvadrātmetru platībā. Sestdienas rītā Babītes novadā dega meža zemsedze 40 m2 platībā. Savukārt sestdien vakarā Siguldas novada Allažu pagastā 10 m2 platībā dega vienstāva pirts bēniņu pārsegums, un šī negadījuma novēršanā VUGD darbiniekiem palīdzēja Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības vīri.

Pretēji prognozēm, spēcīgais vējš sestdien un svētdien Pierīgā būtiskus postījumus nav radījis. Par nolauztiem kokiem saņemti vien divi izsaukumi, abi – svētdien uz Krimuldas novadu.

Vēl piektdien Baldones novadā glābēji ar absorbenta palīdzību savākuši uz ceļa braucamās daļas izlijušu degvielu, sestdien Ādažu novadā nocēluši no koka un nodevuši saimniekam kaķi, kas divas dienas bija pavadījis apmēram 10 metru augstumā. Pirmdien agri no rīta glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc vairāku automašīnu sadursmes Ķekavas novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.