Menu
 

Rīgā un Salaspilī atklāj 3,3 tonnas narkotisko vai psihotropo vielu izejmateriālu 9 miljonu eiro vērtībā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VID Foto - VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde (NMPP) 2019.gada septembrī uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko vai psihotropo vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu jeb prekursoru kontrabandu.

VID NMPP darbinieki, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, atklāja mēģinājumu Latvijā no Ķīnas ievest lielu daudzumu ķīmisko prekursoru “1-fenil-2-propanons” jeb BMK. Šī viela tiek izmantota narkotiskās vielas – amfetamīna un metamfetamīna – ražošanai. Viela Latvijā nonākusi, izmantojot aviopārvadājumus.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID NMPP darbinieki veica kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās un  noliktavās Rīgā un Salaspilī. Kratīšanu laikā noliktavās tika atrasti un izņemti 3,3 tonnas prekursoru, kas satur BMK un piecas mucas (kopā 1000 litru) ar ķīmisku vielu – nātrija hidroksīda ūdens šķīdumu. Izņemto prekursoru aptuvenā tirgus cena ir 9 miljoni eiro.

Aizturēto personu dzīvesvietās atrasti un izņemti  kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi – skaidra nauda 34 500 eiro apmērā, 1000 norvēģu kronas, portatīvie datori, navigācijas sistēmas, kā arī 10 mobilie telefoni un SIM kartes.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 190.1 panta 3.daļas1 un 2531. panta 3.daļas2. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas trīs personas. Izmeklēšanas interesēs VID plašāku informāciju paiadām nesniegs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.