Menu
 

Ugunsgrēkos Siguldā viens cietušais, viens izglābtais Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedienas, kas Siguldā piemeklējušas bērnudārzus, nav vienīgās. Kopš nedēļas sākumā no Siguldas novada piecus izsaukumus saņēmis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ugunsgrēkos viens cilvēks cietis, vēl viens izglābts.

“Apriņķis.lv” jau ziņoja par ugunsgrēku pirmdien vakarā Siguldas novadā, kur dega dzīvojamās mājas istaba 30 kvadrātmetru platībā un jumta konstrukcijas 5 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Otrdien plkst. 11.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Rožu ielu Siguldā, kur bija izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā – vienā no ēkas dzīvokļiem dega grīda. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku un nepilnas stundas laikā ugunsgrēku likvidēja, informēja VUGD.

Pirmdien un otrdien no Siguldas novada saņemti arī trīs izsaukumi par vēja nogāztiem kokiem. Vienā gadījumā koks bija pārkritis gājēju ietvei, otrā – iekritis elektrības vados, bet trešajā – nogāzies pāri ceļa braucamajai daļai. Glābēji kokus sazāģēja un aizvāca.

No Pierīgas novadiem kopš nedēļas sākuma VUGD saņēmis vēl vairākus izsaukumus. Lielākais ugunsgrēks fiksēts pirmdien pēcpusdienā Baldones novadā, kur ar atklātu liesmu 160 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamā māja. Ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu četru stundu laikā.

Vēl Ādažu novada Kadagā bija aizdedzies siena rullis, bet Stopiņu novada Rumbulā – vieglā automašīna.

Pirmdien VUGD saņēma informāciju par, iespējams, noslīkušu cilvēku Mālpils novada Sidgundā. Taču, pārmeklējot norādīto ūdenstilpi, ūdenslīdēji noslīkušo neatrada. Saulkrastu novadā VUGD darbinieku palīdzība bija nepieciešama kādā privātmājā, kur tika konstatēta nepareiza apkures sistēmas ekspluatācija.

Otrdien Ķekavas novadā glābēji atbrīvoja žogā iesprūduši ezi, bet nolūzušus un ceļam pārkritušus kokus aizvāca vēl arī Krimuldas, Saulkrastu, Ādažu un Olaines novados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.