Menu
 

Ar glābēju un policijas palīdzību Garkalnē atrasts apmaldījies sēņotājs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien plkst. 19.08 saņēma izsaukumu uz Garkalni, kur kāds cilvēks bija mežā sēņojis un apmaldījies. Glābēji izmantoja ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un sadarbībā ar pašvaldības policiju pārbaudīja apkārtni, līdz policisti sēņotāju atrada, informēja VUGD.

VUGD atgādina iedzīvotājiem, dodoties mežā, neaizmirst par drošību. Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, nekavējoties zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi uzturaties mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai kam esat pagājis garām.

Veicot glābšanas darbus Pierīgā, kopš nedēļas sākuma VUGD novērsa ceļu satiksmes negadījumu sekas Babītes novadā, Salaspils novadā un Ikšķiles novadā, Bulduru prospektā Jūrmalā sazāģēja un aizvāca ceļam pārkritušu koku, bet Vangažos izlīdzēja kādam vīrietim, kurš, remontējot ēkas jumtu, bija iekritis bēniņos un savainojis kāju. Glābēji cietušo nodeva NMPD mediķiem.

Stopiņu novadā šonedēļ reģistrēti divi dārza māju degšanas gadījumi – pirmdien pēcpusdienā Rumbulā māja dega 20 kvadrātmetru, bet naktī uz otrdienu Upeslejās – 25 kvadrātmetru platībā. Babītes novadā un Vilhelma Purvīša ielā Jūrmalā degušas vieglās automašīnas, bet Ķekavas un Olaines novados – atkritumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.