Menu
 

Ugunsgrēkā Baldones novadā gājis bojā cilvēks (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Ceturtdien plkst. 6.16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Baldones novadu, kur kādā daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums kāpņu telpā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkā jūtams sadūmojums, bet nebija skaidrs tā cēlonis.

Ugunsdzēsēji pārbaudīja ēkas dzīvokļus un atklāja, ka vienā no tiem bija izcēlies ugunsgrēks 12m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 25 cilvēki, bet viens cilvēks gāja bojā. Plkst. 7.40 ugunsgrēks tika lokalizēts, un plkst.8.31 dzēšanas darbi tika pabeigti, informēja VUGD.

Trešdien plkst. 22.20 tika saņemts izsaukums uz Olaines novadu, kur 150m2 platībā dega dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki. Ceturtdien plkst. 7.10 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien vakarā Pierīgā reģistrēti vēl vairāki ugunsgrēki, no tiem trīs Olainē. Daudzstāvu mājā Jelgavas ielā pirmajā stāvā deguši atkritumi, Zeiferta ielā – piededzis ēdiens uz plīts, bet Veselības ielā – saimniecības ēkas jumts 10m2 platībā. Vēl Carnikavas novada Garciemā sviluši atkritumi, bet Rīgas gatvē Ādažos dedzis tirdzniecības kiosks 6m2 platībā.

Iepriekš turpat Rīgas gatvē Ādažos uguns bija apņēmusi vieglo automašīnu, garāžā Nometņu ielā Jūrmalā degušas sadzīves mantas, bet Zušu ielā – vienstāva dzīvojamās mājas griesti un bēniņi 108m2 platībā.

VUGD darbinieki trešdien arī veikuši glābšanas darbus Jūrmalā – Zemeņu ielā nocēluši no koka kaķi, bet Vikingu ielā aizvākuši ceļa braucamajai daļai pārkritušu koku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.