Menu
 

Šogad pieaudzis pusaudžu izdarīto noziegumu skaits

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Šogad sešos mēnešos, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis nepilngadīgu personu izdarīto noziedzīgo nodarījumu skaits, liecina Valsts policijas pārskats par nepilngadīgo noziedzības stāvokli.

Sešos mēnešos kopumā valstī reģistrēti 20 1702 noziedzīgi nodarījumi, kas ir par 2232 noziegumiem mazāk nekā pērn līdzīgā laika posmā. 431 noziegumu izdarījusi nepilngadīgās persona, un tas ir par 96 noziegumiem vairāk nekā analoģiskā laika periodā pagājušajā gadā.

Pārskata periodā gan samazinājies nepilngadīgo personu skaits, kuras izdarīja noziedzīgus nodarījumus, proti, policija kopumā pieķērusi 371 pusaudzi, kas ir par 17 bērniem mazāk nekā pērn.

Līdz ar to šogad ir vērojama tendence palielināties reģistrēto nepilngadīgo izdarīto noziegumu skaitam, bet nedaudz samazinājies pašu nepilngadīgo personu skaits, kuras izdarījušas noziegumus.

Šogad sešos mēnešos, salīdzinājumā ar pagājušā gada sešiem mēnešiem, nepilngadīgie visbiežāk ir izdarījuši noziedzīgus nodarījumus pret īpašumu, piemēram, zādzības, noziedzīgus nodarījumus, kas saistīti ar apreibinošu vielu apriti. Tāpat pusaudži izdarījuši noziedzīgus nodarījumus pret veselību un dzīvību un nodarbojušies ar huligānismu.

Lielāko daļu noziegumus izdarījuši zēni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.