Menu
 

Nedēļas nogalē Rīgā un Pierīgā pieķerti 22 dzērājšoferi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Kopš piektdienas Rīgas reģionā ceļu policija aizturējusi 20 autovadītājus alkohola reibumā un divus – narkotisko vielu iespaidā. Par braukšanas ātruma pārsniegšanu sastādīti 227 administratīvā pārkāpuma protokoli, par agresīvu braukšanu – trīs protokoli.

Triju dienu laikā Valsts policija Rīgas reģionā reģistrējusi 148 ceļu satiksmes negadījumus, kuros 18 cilvēki guvuši traumas. Cietušo vidū ir četri gājēji un četri velosipēdisti, liecina Valsts policijas informācija.

Kopš piektdienas Rīgā un Pierīgā arī fiksētas septiņas automašīnu un deviņas velosipēdu zādzības, pastrādātas arī piecas zādzības no mājokļiem.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) brīdina, ka, turpinoties lietainam laikam, grants autoceļi var kļūt grūti izbraucami. Pārmitrināti ceļi ar grants segumu zaudē nestspēju, uz tiem veidojas dubļi un bedres. Mitrums apgrūtina autoceļu uzturēšanu, jo slapjā laikā greiderēšana ir mazāk efektīva un bedres ātri vien veidojas atkārtoti. VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” seko līdzi laika prognozēm un ceļu stāvoklim, un plānot darbus, tiklīdz ceļi ir pietiekami apžuvuši.

Lai gan būvdarbu sezona uz valsts autoceļiem jau tuvojas noslēgumam,  atsevišķos posmos joprojām norit būvdarbi. Tie turpinās uz Jūrmalas šosejas (A10), kur no pirmdienas satiksmei atvērta nobrauktuve uz Jūrmalas šoseju, braucot virzienā no Babītes uz Jūrmalu, tādēļ LVC aicina autobraucējus remontdarbu zonās nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un sekot līdzi ceļazīmēm.

Arī uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, kur rīta un vakara stundās, kad daudzi dodas uz darbu vai arī no darba, satiksme var būt palēnināta. Vēl Pierīgā autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) posmā no Ikšķiles līdz Tīnūžiem izveidoti divi luksoforu posmi un noteikti ātruma ierobežojumi, ceļā jāpavada 20 minūtes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.