Menu
 

Olainē un Carnikavā izcēlušies ugunsgrēki dārza mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis nepilnu desmitu izsaukumu. Bīstamākie ugunsgrēki notikuši dārza mājās Olainē un Carnikavā.

Piektdien pēcpusdienā Stacijas ielā Olainē dega dārza māja 10 kvadrātmetru platībā, un ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas nepilnas divas stundas, informēja VUGD. Savukārt svētdien dienas vidū Vecfalku ielā Carnikavā divstāvu neapsaimniekotā dārza mājā 10 m2 platībā dega dīvāns un sadzīves mantas.

Vēl sabiedriskā ēkā Mārupē, Ziemeļu ielā, gaitenī bija aizdegusies apgaismes lampa un griesti, bet Emīlijas ielā Jūrmalā dedzis elektrības transformators. Šie nelielie ugunsgrēki novērsti vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Sākoties vēsākam laikam, VUGD vērš iedzīvotāju uzmanību uz nepieciešamību pārbaudīt apkures sistēmas un iztīrīt dūmvadus. Nedēļas nogalē VUGD saņēma divus izsaukumus, kas saistīti ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju. Pārkurinātu apkures ierīču dēļ spēcīgs sadūmojums bija radies dzīvojamās mājās Ezermalas ielā Ulbrokā un Ķemeru ielā Jūrmalā.

Vēl glābēji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc vieglās automašīnas avārijas Lienes un Tirgoņu ielas stūrī Jūrmalā, kā arī nocēluši no koka kaķi Kūdras ielā Olainē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.