Menu
 

Inčukalna novadā aizdomās par narkotiku tirgošanu vietējiem iedzīvotājiem aizturēts jaunietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

13.novembrī Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Inčukalna novadā tiek tirgotas narkotiskās vielas. Veicot procesuālās darbības, šajā pašā datumā aizdomās par narkotiku tirdzniecību Siguldas iecirkņa policisti aizturēja 2000. gadā dzimušu jaunieti, kurš iepriekš nav sodīts.

Sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā Inčukalna novadā, tika konstatēti un atsavināti 72,32 grami marihuānas, 39 MDMA tabletes, kā arī viena kaujas patrona un elektroniskie svari. Tāpat atsavināta nauda, kas, visticamāk, iegūta no narkotiku tirgošanas, vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka marihuānu un ekstazī tabletes aizdomās turētais tirgojis Inčukalna novada jauniešiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā un to realizēšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ja ekspertīžu rezultāti apstiprinās, ka aizturēšanas brīdī jaunais vīrietis atradies narkotisko vielu ietekmē, viņam administratīvā kārtībā būs jāatbild arī par šo pārkāpumu.

Lai efektīvi cīnītos ar narkotiku apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot policijai par to tirgošanas vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vielu ietekmē. Informēt likumsargus iespējams notikuma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110 vai arī, vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.