Menu
 

Glābēji Pierīgā palīdz cilvēkiem evakuēties pēc ugunsgrēka un autoavārijas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmit izsaukumu, visvairāk – par dzīvojamo māju dūmvados degošiem sodrējiem. Diemžēl viens ugunsgrēks laupījis cilvēka dzīvību.

“Apriņķis.lv” jau ziņoja par traģisku ugunsgrēku pirmdien dienas vidū Jūrmalā, kur 200 kvadrātmetru platībā dega koka ēka. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem, bet ugunsdzēsēji no sadūmotajām telpām iznesa vienu cilvēku, kuram mediķi konstatēja nāvi. Kā vēsta VUGD, aptuveni sešu stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien dienas vidū Stopiņu novada Sauriešos bija aizdegusies dārza māja 40 kvadrātmetru platībā, un šī ugunsgrēka likvidēšanai ugunsdzēsējiem bija nepieciešamas trīsarpus stundas. Vēl Baldonē piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija aizdegušies vadi, Carnikavā trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī – elektrības rozete, bet Babītes novadā – atkritumi.

Četri izsaukumi saņemti par dzīvojamo māju dūmvados degošiem sodrējiem – pirmdienas rītā no Ikšķiles, Raiņa ielas Jūrmalā un Ķekavas novada Katlakalna, otrdien no Garkalnes novada Upesciema un trešdien no Salaspils novada “Cepļukalniem”.

Glābēji piedalījušies arī vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku novēršanā. Trešdien priekšpusdienā Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā kāda vieglā automašīna bija ietriekusies mājas sienā. VUGD darbinieki atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, nodeva mediķiem divus cietušos, kā arī palīdzēja vairākām personām evakuēties no mājas.

Pirmdien pievakarē glābēji izvilkuši no grāvja automašīnu Mālpils novada Sidgundā, bet trešdien vakarā sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma Salaspils novadā pie Acones.

Jāatgādina arī, ka trešdien VUGD visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu Valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas darbību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību. Rīgā un Rīgas reģionā no 55 pārbaudītajām sirēnām, manuāli tika ieslēgtas 34, bet trīs nenostrādāja un 18 sirēnas nebija iespējams ieslēgt arī manuāli.

Savukārt pirmdien, 2.decembrī no 14.30 līdz 18.30 ikviens iedzīvotājs, kuram ir jautājumi par ugunsdrošību un dūmu detektoriem, tiek aicināts doties uz jebkuru no 92 VUGD daļām un posteņiem visā Latvijā, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu un saņemt konsultāciju. Papildus, iedzīvotājiem tiks izdalīti arī informatīvie materiāli un nodemonstrēta dūmu detektora darbība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.