Menu
 

Apsardzes uzņēmums: būtiski pieaudzis ielaušanās mēģinājumu skaits privātmājās Rīgas apkārtnē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pēdējā laikā un īpaši pagājušās nedēļā būtiski pieaudzis ielaušanās un zādzību mēģinājumu skaits Rīgas tuvumā esošajos privātmāju un vasarnīcu rajonos, liecina apsardzes uzņēmuma " Koblenz drošība" dati.  Ielaušanās un zādzību mēģinājumi notikušas vairākos Rīgas apkārtnes novados, turklāt atsevišķos rajonos ielaušanās mēģinājumu skaits pieaudzis pat līdz  300% , salīdzinot ar pagājušā gada šo pašu laiku. 

Šobrīd "Koblenz drošība" kopā ar Valsts policiju veic preventīvus pasākumus, lai palielinātu apsardzes klātbūtni apdraudētajos rajonos. Uzņēmuma rīcībā ir informācija, ka iespējams aizdomīgas personas, kas darbojās grupā, iepriekš novēro privātmājas no automašīnām, tādā veidā plānojot un gatavojot ielaušanos svešā īpašumā. 

"Zādzību pieaugums ir vērojams katru gadu oktobra – decembra mēnešos. Tas saistīts ar ilgu diennakts tumšo laiku.  Vēsos  un mitros laika apstākļos uz ielām  un dārzos ir mazāk cilvēku, kas varētu pievērst uzmanību notiekošajām kaimiņu mājās. Tāpat arī mājas, kurās nedeg gaisma, signalizē ļaundariem, ka mājoklī neviens neatrodas.  Parasti šis rudens zādzību “vilnis” beidzas līdz ar pirmo kārtīgo sniegu, jo tad apkārtne kļūst gaiša un pārskatāma, kā arī sniegā paliek ļaundaru pēdas," norāda “Koblenz drošība” vadītājs Raivis Terinks,. 

“Koblenz drošība” aicina cilvēkus nopietni izvērtēt sava mājokļa drošību un savlaicīgi novērst interesi par to kā uzbrukuma mērķi:

- atstāt mājās ieslēgtu apgaismojumu,

- kritiski izvērtēt un nostiprināt durvju un slēdzeņu drošību,

- arī atrodoties mājās, vienmēr aizslēgt ārdurvis,

- iemācīt bērnus lietot signalizācijas sistēmu, telefona numurus ārkārtas gadījumiem; atgādināt bērniem par vispārēju drošību un rīcību, ja pie mājas pamana svešas personas ,

- pievērst uzmanību, vai logi, kā arī balkonu un terašu durvis ir droši aizvērtas,

- ierīkot logiem žalūzijas vai pielikt aizkarus, lai nav iespējams ieskatīties pa logu un gūt nevajadzīgu interesi par priekšmetiem un mantām jūsu mājoklī,

- palūgt kaimiņu pieskatīt jūsu īpašumu, ja ilgāku laiku esat prom no īpašuma, kā arī lūgt, lai tiek iztukšota pastkastīte,

- ierīkot āra apgaismojumu, kas reaģē uz kustību,

- sekot līdzi koku un krūmu augšanai jūsu dārzā; zagļi bieži izmanto kokus, lai piekļūtu, piemēram, balkonam otrajā stāvā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.