Menu
 

Siguldas novadā aizturēti malumednieki ar nelikumīgi nomedītu stirnu un lapsu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmdien ap pulksten 23.20 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa policisti, patrulējot sava iecirkņa apkalpojamā teritorijā, Siguldas novada Ķiparos pamanīja uz meža ceļa novietotu neapgaismotu pikapu. Policisti izlēma to pārbaudīt.

Ka vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, kad policisti bija gandrīz piebraukuši klāt aizdomīgajai automašīnai, pikapa vadītājs strauji uzsāka braukt un no automašīnas tika izmests kāds tumsā grūti saskatāms priekšmets. Automašīnas vadītājs uzsāka bēgšanu un devās Cēsu virzienā.

Uz notikuma vietu tika izsaukti papildspēki – Siguldas novada pašvaldības policisti. Turpinot vajāt minēto automašīnu, tās vadītājs uzsāka braukt pa kādu meža ceļu, kas ved strupceļā. Saprotot, ka ceļš neturpinās, vadītājs apgriezās un tupināja braukt atpakaļ, pretī Valsts policijas un pašvaldības policijas ekipāžām. Siguldas novada pašvaldības policisti aizšķērsoja ceļu, pēc kā pikapa vadītājs ietriecās policijas automašīnā. Par laimi, negadījumā neviens necieta.

Notikuma vietā tika aizturēti divi vīrieši – 1966. gadā dzimušais pikapa vadītājs un 1997. gadā dzimis pasažieris.

Pārbaudot automašīnas kravas nodalījumu, policisti atrada divus nošautus dzīvniekus – stirnu un lapsu. Viens no vīriešiem aizturēšanas brīdī atzinās, ka viņi nelegāli medījuši meža zvērus. Nevienam no viņiem nav medību licences.

Valsts policijas Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi devās uz vietu, kur sākotnēji no automašīnas bija izmests priekšmets un atrada mazkalibra šaujamieroci ar nakts redzamības optiku. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī pie viena no vīriešiem tika atrastas 26 mazkalibra patronas. Tāpat automašīnā tika atrasta stieple cilpu taisīšanai.

Otrdien, veicot kratīšanu pie viena no aizturētajiem, policisti atrada un atsavināja 118 medību patronas.

Jāpiemin, ka 1966. gadā dzimušais pikapa vadītājs jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par noziedzīgiem nodarījumiem pret dabas vidi. Turklāt viņam līdz 2024. gadam ir liegums vadīt automašīnu. Viņa līdzdalībnieks iepriekš policijas redzeslokā nav nonācis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta otrās daļas – par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Pikapa vadītājam ir sastādīts arī administratīvo pārkāpumu protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 175. panta – par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības vai dienesta pienākumus. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm. Tāpat viņam būs jāatbild par automašīnas vadīšanu bez autovadītāja tiesībām.

Abi aizturētie vīrieši šobrīd atrodas izolatorā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.