Menu
 

Ugunsgrēkā Tīrainē cietis cilvēks; Pierīgā aizvākti 23 vēja lauzti koki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien plkst. 23.46 saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Tīraini, kur dzīvojamā mājā bija aizedzies dīvāns. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD darbinieku ierašanās. No ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, informēja VUGD.

Kopumā kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumu, no tiem 23 bijuši trešdienas pēcpusdienā un vakarā par spēcīgo vēja brāzmu nolauztiem un ceļa braucamajai daļai pārkritušiem kokiem vai zariem. Divi koki bija nolauzti arī pirmdien Krimuldas un Siguldas novados.

Veicot glābšanas darbus, pirmdien VUGD darbinieki Carnikavas novada Kalngalē izvilkuši grāvī ieslīdējušu automašīnu, otrdien Babītes novada Sēbruciemā savākuši no termometra izlijušu dzīvsudrabu, trešdien Gaujas ielā Mārupē nocēluši no koka kaķi, bet Vienības prospektā Jūrmalā atbrīvojuši makšķerauklās sapinušos gulbi.

Trešdien pēcpusdienā Ikšķiles novada Turkalnē novērsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā – divstāvu ēkā 10 kvadrātmetru platībā dega siena un griestu pārsegums. Vēl pirmdien Gaismas ielā Salaspilī bija dedzis elektrības kabelis, bet otrdien Mālpilī, pie Siguldas autoceļa – elektrības balsta stabs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.