Menu
 

Dārza mājiņas ugunsgrēkā Stopiņu novadā gājis bojā cilvēks (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien plkst. 5.51 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Stopiņu novadu, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 20 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 7.24 ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Trešdien plkst. 21.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Notikumu vietā tika konstatēts, ka piestāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis 45 m2 platībā un kāpņu telpa 5 m2 platībā.

No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, bet no blakus dzīvokļiem – vēl divi cilvēki. Visi trīs izglābtie bija cietuši ugunsgrēkā un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā gadu mijā VUGD darbiniekiem Pierīgas novados un Jūrmalā darba bijušas pilnas rokas – saņemti divi duči izsaukumu, no tiem vienpadsmit vien par spēcīgo vēja brāzmu nogāztajiem un ceļa braucamajai daļai pārkritušajiem kokiem Vecgada vakarā. VUGD atzīmē, ka šādi postījumi gada izskaņā fiksēti tieši Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks noticis 41 minūti pēc Jaunā gada iestāšanās Stopiņu novada Rumbulā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 170 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts tikai pēc desmit stundu darba.

31.decembrī tika saņemti pieci izsaukumi. Olaines novada Medemciemā divstāvu dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā bija aizdegušās sadzīves mantas, Salaspils novada Mežezeros – vieglā automašīna, Saulkrastu novadā pie Pabažu dzelzceļa stacijas – meža zemsedze 20 m2 platībā, Siguldas novada Kalnabeitēs – dzīvojamās mājas terases jumta dēļi un galds, bet Staiceles ielā Jūrmalā – atkritumi.

Jaunā gada pirmās stundas laikā VUGD saņēma sešus izsaukumus. Līdz ar pieminēto ugunsgrēku Rumbulā vēl Stopiņu novada Dreiliņos un Jaunmārupē, visticamāk, salūta rīkošanas laikā bija aizdegušies dzīvžogi, Kronvalda ielā Jūrmalā dedzis pirotehnikas iepakojums, bet Jelgavas ielā Olainē un Babītes novada Mežārēs dega atkritumi. Degoši atkritumi konteinerā dzēsti arī trešdien vakarā Ķekavas novada Krogsilā.

Dzīvojamo māju dūmvados degošus sodrējus VUGD darbiniekiem gadu mijā nācies apdzēst Carnikavas novada Garciemā un Mednieku ielā Siguldā. Savukārt Viktorijas ielā Jūrmalā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā tikusi pārkurināta krāsns un no skursteņa bijušas redzamas uguns liesmas. Glābēji izņēma no krāsns malku un pārbaudīja ēkas ugunsdrošību.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.