Menu
 

Gadu mijā Rīgas reģionā aizturēti 22 dzērājšoferi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vecā gada pēdējās divās dienās un jaunā gada pirmajā dienā Rīgas reģionā ceļu policija alkohola reibumā aizturējusi 22 autovadītājus, no tiem trešdien vien 14. Par braukšanas ātruma pārsniegšanu sastādīti 125 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Kopumā Latvijā svētku brīvdienās apturēts 41 dzērājšoferis, turpretī, sagaidot 2019.gadu, pie stūres reibumā tika pieķerti 35 šoferi. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis intervijā Latvijas Radio atzīmējis, ka šajās svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerto cilvēku izelpā lielākoties tika konstatēta samērā liela alkohola koncentrācija – viena promile un vairāk.

Policija kopš pirmdienas Rīgas reģionā reģistrējusi 87 ceļu satiksmes negadījumus. Cietuši 16 cilvēki, tostarp pieci gājēji un trīs velosipēdisti, liecina Valsts policijas informācija.

Jaungada brīvdienās neviens ceļu satiksmes negadījums nav beidzies letāli, atzīmēja policijas vadītājs. Turklāt aizvadītajā gadā kopumā uz autoceļiem bojāgājušo skaits, salīdzinot ar citiem gadiem, nav bijis liels, un, iespējams, ar šo rādītāju pat būs izdevies sasniegt jaunu pozitīvu rekordu, norādīja Ķuzis.

Rīgā un Pierīgā arī fiksētas trīs automašīnu zādzības un divas velosipēdu zādzības, pastrādātas arī trīs zādzības no mājokļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.