Menu
 

Tiesās vecākus par vardarbību pret saviem bērniem Rīgā un Ropažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Rīgas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu vecāku apsūdzībā par vardarbību pret saviem bērniem, nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas. Saskaņā ar apsūdzību, noziedzīgie nodarījumi veikti Rīgā un Ropažos laika posmā no 2013.gada līdz 2018.gadam, informēja Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Vairāku gadu garumā vecāki savus bērnus fiziski iespaidoja un izmantoja bērnu interesēm nepiemērotas audzināšanas metodes. Bērni tika sodīti par nepaklausību, nepietiekoši labi sakārtoto māju vai skaļu uzvedību un citiem iemesliem. Par sīkiem nedarbiem vecāki bērnus sita gan ar rokām gan ar pa rokai esošiem priekšmetiem – krāsns kruķi vai slotas kātu.

Apzinoties savu darbību prettiesiskumu, vecāki lika bērniem nepieciešamības gadījumā sniegt trešajām personām, tostarp valsts un pašvaldības iestādēm, nepatiesu informāciju par traumu gūšanas apstākļiem.

Personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas, kas paredz iespēju sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.