Menu
 

Siguldas pagastā degusi veranda, evakuēti četri cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Nedēļas pirmajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis pusotru desmitu izsaukumu, tostarp naktī uz otrdienu Siguldas novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies verandā un vairāki cilvēki evakuēti.

14.janvārī plkst. 4.28 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Ķipariem, kur dega dzīvojamās mājas veranda. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka notikuma vietā deg vienstāva dzīvojamās mājas veranda 8 m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no viena mājas dzīvokļa evakuējās trīs cilvēki, vēlāk ugunsdzēsēji evakuēja vēl četrus cilvēkus.

Veicot apsekošanu, tika noskaidrots, ka abos mājas dzīvokļos nebija uzstādīti dūmu detektori. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 6.26, informēja VUGD. No Siguldas šonedēļ saņemts vēl viens izsaukums – pirmdien pilsētā dega atkritumi 4 m2 platībā,

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts naktī uz ceturtdienu Stopiņu novada Dreiliņos, kur 60 m2 platībā dega šķūnis. Vēl viens šķūņa aizdegšanās gadījums reģistrēts pirmdien Salaspilī, kuru uguns bija izplatījusies 30 m2 platībā.

Trīs ugunsgrēki fiksēti Jūrmalā – otrdien Kuršu ielā dega mikroautobuss un Vienības prospektā vieglā automašīna, bet trešdien Lienes ielā atkritumu konteiners. Savukārt Mārupes kapos negadījuma rezultātā bija aizdegušies zari un ziedu vainags.

Veicot glābšanas darbus, otrdien Stopiņu novada Rumbulā aizvākts ceļam pārkritis koks, Baltezerā nocelts 10 metru augstā kokā uzrāpies kaķis, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa pēc ceļu satiksmes negadījuiem pirmdien vakarā uz Vidzemes šosejas Inčukalna novadā un trešdien vakarā Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.