Menu
 

Pērn nedaudz sarucis ugunsgrēku skaits Pierīgā, mazāk arī cietušo un bojāgājušo Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs. Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 2019.gadā no Pierīgas novadiem saņēmis 854 izsaukumus par ugunsgrēkiem – tas ir par 22 izsaukumiem mazāk nekā gadu iepriekš. VUGD apkopotā informācija par glābšanas darbiem, ugunsgrēkiem un to radītajām sekām liecina, ka pērn Pierīgā ugunsgrēkos gājuši bojā pieci cilvēki (2018.gadā – 11), cietuši 16 cilvēki (23) un izglābti četri (7).

Pagājušā gada traģiskā statistika aizsākās 27.janvārī, kad īsi pirms pusnakts ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā Ķekavas novadu. No ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, bet viens cilvēks ugunsgrēkā gāja bojā. 23.februārī Ropažu novadā ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā, un ugunsgrēkā bojā gāja viens cilvēks.

Divi traģiski ugunsgrēki nepilnas nedēļas laikā notika aprīlī. 7.aprīļa vakarā cilvēks gāja bojā, degot divstāvu ēkai Garkalnes novadā, bet 11.aprīlī vakarā ugunsdzēsēji atrada bojāgājušo degošā dzīvojamā mājā Saulkrastu novadā. 3.oktobrī Baldones novadā kādas daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. No ēkas tika evakuēti 25 cilvēki, bet viens cilvēks gāja bojā.

Jau tradicionāli Pierīgas līderi ugunsgrēku skaita ziņā ir Olaines (136), Stopiņu (89), Ķekavas (86) un Salaspils (85) novadi, tiesa, tikai Stopiņu vērojams būtisks ugunsgrēku skaita pieaugums (2018.gadā – 56).

Nedaudz vairāk ugunsgrēku nekā gadu iepriekš VUGD reģistrējis Ādažu, Babītes, Carnikavas, Krimuldas, Ķekavas, Ropažu un Sējas novados. Savukārt būtiskākais izsaukumu kritums vērojams Ikšķiles un Inčukalna novados, kā arī Salaspilī.

Kopumā Latvijā aizvadītajā gadā reģistrēti 8985 ugunsgrēki, kas ir par 149 mazāk nekā gadu iepriekš. Par pieciem cilvēkiem samazinājies bojā gājušo skaits – 2019. gadā traģisku iznākumu bijis 76, tostarp bojā gājuši trīs bērni. Samazinājies arī cietušo skaits (279 pret 301), toties bijis vairāk izglābto (406 pret 381), liecina VUGD informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.