Menu
 

Pierīgā degusi saimniecības ēka, kravas automašīna un pirts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nedēļas pirmajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis deviņus izsaukumus. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts naktī uz otrdienu Olaines novada Jāņupē, kur 12 kvadrātmetru platībā degusi saimniecības ēka, informēja VUGD.

Pēdējā diennakts Latvijā bijusi traģiskiem notikumiem bagāta – ugunsnelaimēs Ludzā, Rīgā, Rēzeknes un Vecpiebalgas novados gāja bojā kopumā seši cilvēki. Pierīgā no šādām traģēdijām izdevies izvairīties.

Pirmdien uz autoceļa Ropaži – Inčukalns uguns bija pārņēmusi kravas automašīnu 10 m2 platībā, bet Stopiņu novada Dreiliņos degusi vienstāva pirts grīda un bēniņu pārsegums 2 m2 platībā. Carnikavā deguši atkritumi konteinerā, bet Ikšķilē dzīvojamā mājā konstatēts bojājums apkures katlā, kas novērsts pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Trīs izsaukumi saņemti trešdien no Jūrmalas. Pēc divu automašīnu sadursmes glābēji sakārtojuši ceļa braucamo daļu, divstāvu neapsaimniekotā mājā likvidēts bojātas krāsns ekspluatācijas dēļ radīts sadūmojums, bet pansionāta ēkā nostrādājis dūmu detektors, taču degšanas pazīmes netika konstatētas.

Trešdien vakarā VUGD pārstāvji devušies uz kāda veikala stāvlaukumu Garkalnes novadā pie Vidzemes šosejas, kur starp automašīnas bamperi un radiatoru bija iesprūdusi lapsa. Glābēju palīdzība tomēr neesot bijusi nepieciešama – dzīvnieks atbrīvojies saviem spēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.