Menu
 

Telefonkrāpnieki, uzdodoties par policistiem, pensionārei Jūrmalā izmānījuši gandrīz 5000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Aizvadītajās brīvdienās Valsts policija saņēma informāciju par telefonkrāpniekiem, kuri pensionārei izkrāpuši naudu gandrīz 5000 eiro apmērā, uzdodoties par policijas darbiniekiem. Valsts policija aicina iedzīvotājus neuzticēties nepazīstamiem zvanītājiem un informēt radiniekus un paziņas par šādu krāpniecības veidu.

Pagājušajās brīvdienās 1934. gadā dzimusi kundze vērsās policijā, jo viņai naktī no sestdienas uz svētdienu izkrāpta liela naudas summa. Viņai zvanījis kāds vīrietis un teicis, ka viņas dēls izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un šobrīd ir arestēts. Lai dēls izvairītos no nepatikšanām, zvanītājs sievietei pieprasījis 20 000 eiro. Pēcāk zvanītājs telefona klausuli nodevis it kā policistam, kurš turpinājis sarunu ar sievieti līdz mirklim, kamēr līdzzinātāji ieradušies sievietes dzīvesvietā, lai paņemtu sarūpēto naudu.

Pēc brīža cietušās dzīvesvietā ieradās divas personas – sieviete un vīrietis, un paņēma naudas summu, par kuru zvanītājs bija vienojies ar kundzi – 4900 eiro, un devās projām. Līdz ko nauda tika nodota līdzzinātājiem, telefonsaruna tika pārtraukta.

Kundze tikai nākamajā rītā atklāja, ka nekāds negadījums ar dēlu nebija noticis, tādēļ viņa par notikušo vērsusies policijā. Šobrīd Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī ir uzsākts kriminālprocess par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Likumsargi norāda, ka krāpnieki šādās situācijās mēdz uzdoties par policistiem, ārstiem, advokātiem vai kādas citas profesijas pārstāvjiem, taču Valsts policija uzsver – policists nekad nepieprasīs naudu šādas situācijas atrisināšanās, tas nav pieļaujams, turklāt tā ir krimināli sodāma rīcība.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un neuzticēties nepazīstamiem zvanītājiem, sazināties ar radiniekiem un noskaidrot situāciju, kā arī informēt policiju par šāda veida krāpniecību. Tāpat policija vērš uzmanību riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās.

Gadījumā, ja iedzīvotāji ir saskārušies ar šāda veida krāpniecību, par to noteikti jāziņo policijai, vēršoties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanot 110.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.