Menu
 

Ķekavas un Ikšķiles novados divi cilvēki ielūzuši ledū; vairāki cietuši ugunsgrēkos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - aculiecinieks Foto - aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sestdien steigušies palīgā diviem cilvēkiem, kuri bija ielūzuši, mēģinot staigāt pa plānu ledu. Kā informēja VUGD, viens cilvēks ledū bija ielūzis Ķekavas novada Baložos, bet otrs – Ikšķiles novada Ošānos. Pirmajā gadījumā vēl pirms glābēju ierašanās ielūzušais tika krastā ar draugu palīdzību, bet otrajā – tika sveikā saviem spēkiem.

VUGD atgādina, ka silto laika apstākļu dēļ uz Latvijas ūdenstilpēm ledus kārta vēl nav izveidojusies, un pat tajās vietās, kur ledus jau šķietami sāk parādīties, uz tā nekādā gadījumā nevajadzētu kāpt, jo cilvēka svaru tas, visticamāk, neizturēs.

Veicot glābšanas darbus, vēl VUGD darbinieki sestdien apdzēsa divstāvu dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā degošus sodrējus Babītes novada Spuņciemā, kā arī svētdien novērsa nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā radošos tehniskos bojājumus divstāvu dzīvojamā mājā Jūrmalā.

Savukārt spēcīgo vēja brāzmu dēļ pirmdien agri no rīta saņemti trīs izsaukumi par ceļa braucamajai daļai pārkritušiem kokiem. Divi no tiem saņemti no Carnikavas novada un viens – no Garkalnes novada Langstiņiem.

Jau ziņots, ka piektdien īsi pēc plkst.22 Ikšķilē kādā divstāvu mājā dega siena piecu kvadrātmetru platībā. Mēģinot apdzēst ugunsgrēku pirms VUGD darbinieku ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsgrēks tika likvidēts nepilnas stundas laikā.

Sestdien agri no rīta piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā Salaspilī bija aizdegušās sadzīves mantas un koka konstrukcija 15 kvadrātmetru platībā. Vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki, vēl desmit cilvēkus evakuēja VUGD vīri. Negadījumā viens cilvēks cieta.

Sestdien Pierīgā reģistrēti divi vieglo automašīnu degšanas gadījumi – viens no tiem Inčukalna novada Jaunkalniņos, otrs pie Vidzemes šosejas Garkalnes novadā.

Savukārt sestdien pēc plkst.20 Ogrē 25 kvadrātmetru platībā aizdegās dzīvojamais vagoniņš. Brīdī, kad aculiecinieki konstatēja nelaimi, vagoniņš jau dega ar atklātu liesmu, bet tam blakus pie durvīm, pa kurām nāca ārā liesmas, gulēja aptuveni 70 gadus vecs vīrietis ar redzamiem ķermeņa apdegumiem. Aculiecinieks vīrieti aizvilka prom no liesmām. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās dažu minūšu laikā un degšanu ātri ierobežoja, bet cietušais vīrietis tika nodots mediķiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.