Menu
 

Olainē likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas nogalē un pirmdienas rītā no Pierīgas novadiem un Jūrmalas kopumā saņēmis divus desmitus izsaukumu. Bīstamākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien pēcpusdienā Olaines novadā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divstāvu koka dzīvojamās mājas bēniņi un jumta pārsegums 350 kvadrātmetru platībā. Piecu stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Piektdien pēcpusdienā Ķekavas novadā un svētdien naktī Stopiņu novada Rumbulā degušas dārza mājas – attiecīgi 16 un 10 m2 platībā. Piektdien Olaines novada Medemciemā uguns bija apņēmusi vienstāva dzīvojamās mājas ārsienu 5 m2 platībā, bet sestdien Garkalnē  1 m2 platībā deguši vienstāva pirts griesti. Vēl Leona Paegles ielā Jūrmalā un Babītes novada Piņķos ugunsdzēsēji apdzēsuši konteinerā degošus atkritumus.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc divu vieglo automašīnu sadursmēm piektdien Ķekavā un svētdien Siguldā, kā arī neveiksmīgi mēģinājuši nocelt kaķi no koka Garkalnes novada Berģos.

Tomēr lielākais skaits izsaukumu saņemts pirmdienas rītā par spēcīgo vēja brāzmu nogāztajiem kokiem. Pa trim šādiem izsaukumiem saņemts no Jūrmalas un Ķekavas, divi – no Siguldas, pa vienam – no Olaines un Ādažiem. Savukārt Babītē vējš no mājas jumta bija atrāvis skārda gabalu, ko glābēji aizvāca.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.