Menu
 

VUGD darbinieki Pierīgā novērsuši spēcīgā vēja radītās sekas uz ceļiem, mājās un ezerā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Aizvadītā nedēļas nogale Pierīgas novados un Jūrmalā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), šķiet, bijusi darbīgākā šajā gadā. Saņemti divi duči izsaukumu, izglābti četri cilvēki, sniegta palīdzība vairākiem cietušajiem.

Svētdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Babītes novadā, kur Babītes ezerā atradās divas laivas ar četriem cilvēkiem, kuri stiprā vēja dēļ nespēja nokļūt krastā. Ar motorlaivu palīdzību glābēji nogādāja laivas un cilvēkus krastā, informēja VUGD.

Piektdien pēcpusdienā Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa virtuvē uz plīts bija piededzis ēdiens. VUGD darbinieki nodeva mediķiem vienu cietušo, kā arī izvedināja piedūmoto dzīvokli un kāpņu telpu.

Naktī uz svētdienu Jūrmalā glābēji no avarējušās automašīnas atbrīvoja vienu cietušo personu un nodeva viņu NMPD darbinieku aprūpē, vēl divi cilvēki no spēkrata bija izkļuvuši saviem spēkiem. Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas vēl divos gadījumos – piektdien vēlu vakarā Carnikavā tika atgāzta uz riteņiem avarējusi vieglā automašīna, bet svētdien Jūrmalā sakārtota ceļa braucamā daļa.

Lielākais ugunsgrēks nedēļas nogalē reģistrēts svētdien vakarā Olainē, kur 60 kvadrātmetru platībā dedzis šķūnis. Sestdien Ķekavā un Jūrmalā degušas pirtis attiecīgi 10  un 2 kvadrātmetru platībā.

Vēl Salaspilī aizdegusies metāla konteinera grīda, kā arī eļļa katlā piecstāvu dzīvojamās mājas koplietošanas virtuvē, bet Jaunmārupē – tūjas 4 m2 platībā. Četros gadījumos  – Ropažu, Inčukalna, Krimuldas un Garkalnes novados – VUGD darbinieki apdzēsuši dzīvojamo māju dūmvados svilstošus sodrējus.

Taču visvairāk izsaukumu no Pierīgas pēdējās dienās saņemts par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Četri nolūzuši un ceļam pārkrituši koki aizvākti Baldones novadā, divi – Siguldas novadā, pa vienam – Ropažu, Salaspils un Inčukalna novados. Carnikavas novada Garciemā svētdien bija atlūzis elektrības staba balsts, un negadījums tika novērsts sadarbībā ar “Sadales tīklu” darbiniekiem, bet Olainē aizvākta no piecstāvu dzīvojamās mājas lodžijas atrauta metāla loksne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.