Menu
 

"Audi" vadītājs alkohola reibumā pie Berģiem traucies 170 km/h ātrumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com; video - Valsts policija Foto - ekrānšāviņš no youtube.com; video - Valsts policija

Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori 8 martā, ap plkst. 22.00 vakarā, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz Vidzemes šosejas fiksēja kādu automašīnu, kura pārvietojās ar vismaz 170 kilometriem stundā. Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu no policijas, braucot Brīvības gatves virzienā.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodālā,“Audi” markas transportlīdzekļa vadītājs, virzoties pa Brīvības gatvi, krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometru stundā, viņš pārgalvīgi brauca pa pretējo braukšanas joslu ar 150 kilometriem stundā.

Pakaļdzīšanās beidzās, kad automašīna iebrauca kādas dzīvojamās mājas pazemes stāvvietā. Policijas darbinieki konstatēja, ka pie “Audi A4” stūres sēdies 1991. gadā dzimis vīrietis. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vadītājam nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un braukšanas laikā viņš atradies alkohola reibumā. Izelpā tika konstatētas 0,7 promiles alkohola.

Turklāt automašīna nebija reģistrēta noteiktajā kārtībā un tai arī nebija Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu  apdrošināšana (OCTA).

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, ir paredzēta kriminālatbildība.

Tāpat vīrietim ir noformēti vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens ir par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus. Otrs par transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā. Kā arī par to, ka transportlīdzeklim nav iegādāta OCTA. 

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.