Menu
 

Nedēļas nogalē Pierīgā degušas četras dārza mājas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis izsaukumus uz deviņiem ugunsgrēkiem. Četri no tiem bijuši par degošām dārza mājām, liecina dienesta informācija.

Naktī uz piektdienu dārza māja 35 kvadrātmetru platībā degusi Celtnieku ielā Olainē, un ugunsgrēka likvidēšanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas divas stundas. Piektdien vakarā tikpat lielu dārza māju ugunsdzēsēji četras stundas dzēsuši Olaines novada Vaivados.

Svētdien pirms pusnakts izsaukums saņemts uz Ausekļa ielu Ķekavā, kur dārza māja dega 5 m2 platībā, bet naktī uz pirmdienu uguns bija apņēmusi 50 m2 plašu dārza māju Mārupes novada Vētrās – šī ugunsgrēka likvidācija prasīja gandrīz trīs stundas.

Vēl Ķekavas novada Kroņos degusi kravas automašīna, dzīvojamā mājā Berģos – sodrēji dūmvadā, Jurģu ielā Jūrmalā – mēbeles atklātā teritorijā, bet Ezeru ielā Ikšķilē un Zemgales ielā Olainē – virtuvē uz plīts piededzis ēdiens.

Taču visvairāk izsaukumu kopš pagājušās ceturtdienas VUGD saņēmis par spēcīgā vēja nolauztajiem kokiem. Septiņi izsaukumi saņemti no Jūrmalas, seši – no Baldones novada, pa trim – no Krimuldas un Babītes novadiem, pa diviem – no Mārupes, Mālpils, Salaspils, Carnikavas, Siguldas un Ķekavas novadiem, pa vienam – no Ikšķiles, Ādažu, Garkalnes, Ropažu un Saulkrastu novadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.