Menu
 

No degošas mājas Jūrmalā saviem spēkiem evakuējušies desmit cilvēki

  • Autors:  APriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Trešdien pēcpusdienā ugunsgrēks izcēlies Jūrmalā, kur aizdedzies divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklis 50 kvadrātmetru platībā un ēkas ārsiena.

Vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas saviem spēkiem evakuējušies desmit cilvēki. Triju stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts, negadījumā cietušo nav, informēja VUGD.

No Jūrmalas pēdējo dienu laikā saņemti vēl vairāki izsaukumi. Pirmdien VUGD darbinieki apdzēsa degošu vieglo automašīnu, kas bija ietriekusies divstāvu dzīvojamās mājas ārsienā. Savukārt trešdien apdzēsti degoši demontētas ēkas būvgruži un dēļu kaudze.

Mārupē otrdien uguns apņēmusi vienstāva jaunbūves jumtu 60 m2 platībā, bet trešdien uz četrstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkona kūpējis pelnutrauks. Salaspils novadā deguši elektrības vadi un kūla pie transformatora, kūla svilusi arī Jaunolainē (15 m2) un Olainē (30 m2).

Pirmdien glābēji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc triju vieglo un vienas kravas automašīnas sadursmes uz Rīgas apvedceļa pie Upesciema, bet trešdien Lilastē pie “Medzābakiem” izvilkuši grāvī ieslīdējušu automašīnu. Pēc VUGD informācijas, šajos ceļu satiksmes negadījumos cilvēki nav cietuši.

Vēl Saulkrastu novada “Ainavās” no koka nocelts kaķis, bet Baldonē aizvākts ceļam pārkritis koks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.