Menu
 

Ugunsgrēkos Salaspilī un Jūrmalā cietuši cilvēki (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Plkst. 2.39 naktī uz pirmdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā dega pirmā stāva dzīvoklis 54 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību tika izglābti pieci cilvēki, 26 evakuēti, savukārt pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa bija evakuējušies divi cilvēki, ko kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 5.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Piektdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Salaspili, kur dega garāža 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no garāžas paša spēkiem iznācis cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD darbiniekiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc četru stundu darba.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumus, 12 no tiem bijuši par sausās zāles degšanas gadījumiem.

Degoša kūla dzēsta Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā (2 ha), Ķekavā (2 ha), Salaspils novadā (7000 un 2000 m2), Stopiņu novada Upeslejās (5000 m2) un Dreiliņos (4000 m2), Mārupes novada Vētrās (2000 m2), Olaines novada Pēterniekos (1500 m2), Sējas novadā pie viesu nama “Trollīši” (500 m2), Ropažu novada Zaķumuižā (400 m2), Pārolainē (300 m2) un Dzirnavu ielā Jūrmalā (30 m2).

Ņemot vērā, ka tuvākās nedēļas laikā nokrišņu būs maz, paredzams, ka kūlas ugunsgrēku skaits varētu pieaugt. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība. Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu, kā arī nodara būtisku kaitējumu videi.

Pēdējo dienu laikā Pierīgā reģistrēti vēl vairāki ugunsgrēki. Ķekavas novada Jenčos ceturtdien vēlu vakarā degusi divstāvu dzīvojamā māja 35 m2 platībā. Ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas vairāk nekā četras stundas, cietušo šajā negadījumā nav.

Ropažu novada Silakrogā piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī svilis uz plīts atstāts ēdiens, Tīnūžu novada dedzis koka stumbrs, Ādažos – kūpinātava, Krimuldas novada Lēdurgā un Ķekavas novada Baložos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, bet Nometņu ielā Jūrmalā pēc ilgāka pārtraukuma jau atkal fiksēts garāžu degšanas gadījums – sestdien agri no rīta tur degušas septiņas garāžas ar kopējo platību 110 m2.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki uz Talsu šosejas Jūrmalā savākuši 6 m2 platībā izlijušu dīzeļdegvielu, Jaunolainē izvilkuši no grāvja vieglo automašīnu, sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma uz Bauskas šosejas Ķekavā, aizvākuši aizlūzušu koka zaru Bulduru prospektā Jūrmalā, kā arī nocēluši no koka kaķus Baldonē un Jūrmalā.

(papildināta visa ziņa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.