Menu
 

Policija brīdina uzmanīties no krāpnieku izteiktajiem piedāvājumiem iegādāties zāles pret vīrusu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Covid-19 pandēmijas laiku negodprātīgas personas izmanto krāpšanas nolūkos, un Valsts policija ir saņēmusi informāciju, ka no Latvijā un ārzemēs reģistrētiem tālruņa numuriem iedzīvotāji saņem zvanus ar piedāvājumiem iegādāties zāles, kas palīdzētu organismam cīnīties ar Covid-19.

Likumsargi atgādina, ka pašlaik nekur pasaulē nav izdevies izgatavot Covid-19 iznīcinošas zāles vai vakcīnu pret šo vīrusu, un aicina ļoti rūpīgi izvērtēt telefoniski un internetā saņemto piedāvājumu ticamību.

“Internetā ir arī daudz vietņu, kuras piesaista ar skaļiem virsrakstiem un jaunāko informāciju par vīrusa izplatību vai citu ar to saistītu informāciju. Šo vietņu apmeklēšana var likt it kā atkārtoti ievadīt sociālo tīklu paroles, tādējādi tās nozogot un piekļūstot personīgai informācijai. Tāpat tās var tālāk izplatīt ziņas jūsu vārdā, vai arī šīs vietnes var iemitināt datorā ļaunatūru, kas gaidīs nākamo brīdi, kad ievadīsiet internetbankas vai citu svarīgu vietņu paroles vai maksājuma karšu datus, lai tos nozagtu. Tāpēc aicinām būt uzmanīgiem un izvērtēt nepieciešamību apmeklēt šāda veida vietnes!” teikts Valsts policijas paziņojumā.

Ticamu informāciju par vīrusa izplatību un iespējām sevi pasargāt no tā aicinām saņemt no Slimību profilakses un kontroles centra īpašās mājaslapas arkartassituacija.gov.lv un citiem drošības dienestiem, no Latvijas sabiedriskajiem medijiem vai citiem medijiem, par kuru uzticamību esat personīgi pārliecinājušies.

Vieglprātīga neuzticamu informācijas avotu izmantošana un preču iegāde no nezināmiem pārdevējiem var ne tikai nodarīt finansiālu kaitējumu, bet arī kaitēt veselībai, norāda policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.