Menu
 

Pierīgā dzēsti astoņi kūlas ugunsgrēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumus, un teju puse bijusi par pērnās zāles degšanas gadījumiem.

Postošākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts trešdien vakarā Ropažos, kur līdz ar sauso zāli 200 kvadrātmetru platībā nodedzis arī šķūnis. Šī ugunsgrēka novēršanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas četras stundas, liecina VUGD informācija.

Platības ziņā lielākais pērnās zāles degšanas gadījums fiksēts trešdien vakarā Salaspils novadā, kur uguns bija izplatījusies 5000 m2 lielā teritorijā. Vēl kūla degusi divās vietās Siguldas novadā (3000 un 300 m2) un Krimuldas novadā (1500 un 100 m2), kā arī Babītes novadā pie “Benūžu skauģiem” (1000 m2) un Zemgales ielā Olainē (1000 m2).

“Apriņķis.lv” jau ziņoja par traģisko ugunsgrēku otrdien Jūrmalā, kur, veicot degošas dārza mājas dzēšanas darbus, zem būves gruvešiem tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Vēl otrdien no rīta Ķekavas novada Pulkarnē divstāvu dzīvojamā mājā bija aizdegusies gulta, un no ēkas bija evakuējušies desmit cilvēki. Šajā negadījumā cietušo nav. Tāpat kā ugunsgrēkā Garkalnes novada Bukultos, kur naktī uz otrdienu uguns bija apņēmusi vienstāva jaubūvi 200 m2 platībā.

Vēl Baložos pamestā garāžā degušas sadzīves mantas, kā arī neliela dārza māja un kokmateriālu kaudze, Jūrmalā pie Vārnukroga ceļa uguns nopostījusi 50 m2 lielu vasarnīcu, sabiedriskā ēkā Leona Paegles ielā Siguldā bija aizsvilušies gaisa kondicioniera elektrības vadi, Teātra ielā Jūrmalā 10 m2 platībā degušas divstāvu ēkas jumta un sienas konstrukcijas, Mārupes novada Skultē dārzā dega atkritumi, bet Carnikavas novada Kalngalē divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā – sodrēji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.