Menu
 

Daudzviet Pierīgā degusi kūla, zaru kaudzes un atkritumi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Vairums no tiem bijis par atklātā teritorijā degošu sauso zāli, zaru kaudzēm un atkritumiem.

Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts pirmdien pēcpusdienā Salaspils novadā, kur uguns bija izplatījusies piecu hektāru lielā teritorijā. Kā informēja VUGD, šis ugunsgrēks tika likvidēts nepilnas stundas laikā.

Sausā zāle viena hektāra platībā degusi Inčukalna novada Griķos un Babītes novada Cielavās. Mazāka mēroga kūlas ugunsgrēki fiksēti Mālpils novadā (5000 m2), Jaunolainē (450 m2), Ropažu novadā (300 m2), Stopiņu novada Upeslejās (50 m2) un Jūrmalā pie Kūdras dzelzceļa stacijas (30 m2). Stacijas ielā Olainē 52 m2 platībā degusi kūla un sadzīves mantas, bet Ievu ielā Baložos – kūla un krūmi 50 m2 platībā.

Jūras ielā Carnikavā otrdien vakarā apdzēstas degošas riepas un zaru kaudze. Zaru kaudzes degušas arī Viņķu ielā Jūrmalā, Saulkrastu novada Pabažos un Babītes novada Sēbruciemā, bet Ķekavas novada Daugmalē svilusi prāva lapu kaudze. Degoši atkritumi apdzēsti daudzstāvu mājā Skolas ielā Jūrmalā, Saulkrastu novada Zvejniekciemā, Garkalnes novada Sužos un Salaspils novada Mežezeros.

Siguldā, Nītaures ielā, pirmdien pēcpusdienā dedzis šķūnis 25 m2 platībā, bet Institūta ielā Peltēs ceturtdien agri no rīta piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkonā bija aizdegušās sadzīves mantas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.