Menu
 

Par laupīšanu Salaspilī aizturēta četru personu grupa Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušajā pirmdienā ap pulksten 16.20 Salaspilī četras personas, pielietojot fizisku spēku un nodarot miesas bojājumus 1984. gadā dzimušam vīrietim, nolaupīja mobilo telefonu. Viens no uzbrucējiem, 1978. gadā dzimušais vīrietis, tika aizturēts notikuma vietā. Savukārt pārējām trim personām izdevās aizbēgt. Cietušais pēc uzbrukuma ar dažādām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti noskaidroja pārējās uzbrukumā iesaistītās personas, kuras nākamajā dienā aizturēja. Tie bija 1976., 1973. un 1981.gadā dzimuši vīrieši. Pēc Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas, visi uzbrucēji aizturēšanas brīdī atradās alkohola reibumā.

Aizturētie vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Tiesa aizturētajiem piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, tāpēc visiem nozīmēta policijas uzraudzība.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka personīgu motīvu dēļ šī četru personu grupa uz ielas uzsākusi konfliktu ar cietušo, bez sākotnēja nolūka veikt laupīšanu. Trīs vīrieši sākuši fiziski iespaidot cietušo, un ceturtais vīrietis kautiņa laikā uzbruka un nolaupīja cietušā mobilo telefonu.

Par šo faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.