Menu
 

Brīvdienās Pierīgā likvidēti 13 kūlas ugunsgrēki, lielākie – Ķekavas un Olaines novados Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš pagājušās piektdienas no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumu. Lielākā daļa bijusi saistībā ar kūlas ugunsgrēkiem un spēcīgo vēja brāzmu nogāztajiem kokiem.

Īpaši daudz darba ugunsdzēsējiem bijis svētdien. Lielākais sausās zāles degšanas gadījums reģistrēts Ķekavas novada Daugmales pagastā, kur uguns bija izplatījusies četru hektāru platībā, kā arī Olaines novadā pretī Ezītim, kur kūla un meža zemsedze dega 2,5 hektāru platībā, informēja VUGD.

Ropažu novada Podkājās pērnā zāle degusi 5000 kvadrātmetru platībā, Salaspils novadā un Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā – 3000 m2 platībā, Ropažu novada Zaķumuižā – 2000 m2 platībā, Ķekavas novada Krustkalnos – 1000 m2 platībā.

Mazāka mēroga kūlas ugunsgrēki apdzēsti arī Stacijas ielā Olainē, Ķekavas novada Baložos, divās vietās Tīnūžos, Daugmales pagasta Dzintaros, kā arī Stopiņu novada Rumbulā un Upeslejās. Arī jaunā nedēļa Pierīgā iesākusies ar kūlas ugunsgrēku – pirmdien no rīta VUGD darbinieki apdzēsuši 2000 m2 platībā degošu sauso zāli Ķekavas novadā.

Brīvdienās izcēlušies arī divi meža zemsedzes ugunsgrēki. Ķekavas novada Jaunsilā uguns bija pārņēmusi 5000 m2 lielu teritoriju, bet Stopinu novada Upeslejās – 30 m2. Vēl Olaines novada Klīvēs aizdegusies mednieku namiņa nojume (40 m2), Bebru ielā Mārupē degusi veiglā automašīna, Krimuldas ielā Siguldā – nepieskatīts ugunskurs, bet Garkalnes novada Baltezerā – atkritumi.

Trīs gadījumos VUGD darbiniekiem nācies apsdzēst dzīvojamo māju dūmvados degošus atkritumus. Piektdien tas noticis Olaines novada Medemciemā, bet sestdien – Brocēnu ielā Jūrmalā un Ķekavas novadā.

Visbeidzot 12 reizes glābēji izbraukuši, lai aizvāktu ceļa braucamajai daļai pārkritušus vēja nogāztus kokus. Četri šādi izsaukumi saņemti no Jūrmalas, pa diviem – no Baldones un Ķekavas novadiem, pa vienam – no Siguldas, Carnikavas, Ādažiem un Babītes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.