Menu
 

Policija par Jūrmalā izdarītu liela apmēra zādzību aizturējusi organizētu grupu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Valsts policija Foto: Valsts policija

Par liela apmēra zādzību no mājokļa un garāžas Jūrmalā aizturēta organizēta grupa. Valsts policija aicina atsaukties vēl citu atsavināto mantu likumīgos īpašniekus.

Šī gada aprīļa sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas aizdomās par 19.martā konstatētu zādzību organizētā grupā no kāda mājokļa un garāžas Jūrmalā aizturēja sešu personu organizētu grupu. Vairāku kratīšanu laikā likumsargi atsavināja lielu apjomu zagto mantu, informē Valsts policijā.

Kriminālpolicijas pārvaldes 2.biroja amatpersonas šī gada 3.aprīlī uz aizdomu pamata par Jūrmalā izdarītu liela apmēra zādzību no mājokļa un garāžas aizturēja sešas personas – divus 1974.gadā, 1989.gadā, 1987.gadā un 1980.gadā dzimušus vīriešus un 1984.gadā dzimušu sievieti. Nekavējoties pēc personu aizturēšanas tika veiktas kopumā 16 kratīšanas, kuru laikā tika atrasta daļa no nozagtajām mantām un atrastas arī divas nozagtās automašīnas, kas ir atdotas cietušajiem.

Kā norāda policijas pārstāvji, divām no personām – 1974. gadā dzimušajiem vīriešiem, kuri jau agrāk ir vairākkārt tiesāti par noziegumiem, kas vērsti pret īpašumu, – tiesa 4. aprīlī pēc izmeklētāja ierosinājuma piemēroja apcietinājumu. 1984.gadā dzimusī sieviete atzīta par aizdomās turēto Krimināllikuma 314.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā (noziedzīgā kārtā iegūtas mantas iegādāšanās, glabāšana un realizēšana). Sieviete agrāk nav nonākusi policijas redzeslokā, viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Pārējām trim personām (1989.gadā, 1987.gadā, 1980.gadā dzimušajiem vīriešiem) šobrīd piemērots personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas (zādzība, kas izdarīta lielā apmērā un saistīta ar iekļūšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa), pēc Krimināllikuma 314.panta pirmās daļas (noziedzīgā kārtā iegūtas mantas iegādāšanās, glabāšana un realizēšana) un 233.panta otrās daļas (par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu bez attiecīgas atļaujas), vēsta policijā.

Pie aizturētajiem tika atrastas arī citas, iespējams, zagtas mantas, tādēļ Valsts policija aicina iedzīvotājus rūpīgi aplūkot mantu fotoattēlus un atpazīšanas gadījumā to likumīgajiem īpašniekiem policija lūdz zvanīt pa tālruņa numuriem 67950375, 67086931, 26811122 vai 110. Fotoattēli pieejami šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.