Menu
 

Mālpils novadā degusi divstāvu dzīvojamā māja Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien plkst. 17.37 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mālpils novada Kroņiem, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 220 kvadrātmetru platībā un sausā zāle 200 m2 platībā.

Ugunsgrēka likvidēšanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas piecas stundas. Dienestā arī informēja, ka pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Kopumā iepriekšējās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Tostarp četrus – no Ādažu novada. Ceturtdien tur divreiz dega meža zemsedze 50 un 10 000 kvadrātmetru platībā, kā arī niedres 50 m2 platībā, bet sestdien atkritumi sešos konteineros.

Svētdien Jaunolainē sausā zāle un krūmi degusi 810 m2 platībā, bet naktī uz pirmdienu Olainē uguns bija pārņēmusi dārza māju un siltumnīcu 35 m2 platībā.

Vēl Mārupes novada Skultē un Babītes novada Piņķos degušas vieglās automašīnas, Stopiņu novada Dreiliņos – vienstāva pirts ar piebūvi 40 m2 platībā, Ulbrokā – šķūnis un malka (20 m2), Rumbulā – atkritumi un riepas (25 m2), Ķekavas novada Krustkalnos – kūdra, Mārupes novada Tīrainē – ēkas apmetums, Saulkrastu novada Saulītē – dzīvžogs (12 m2), Garkalnes novada Langstiņos – sodrēji vienstāva sabiedriskās ēkas dūmvadā, bet Jūrmalā – meža zemsedze (10 m2) un piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa virtuvē uz plīts atstāts ēdiens.

Ar Valsts policijas darbinieku palīdzību nedēļas nogalē Ikšķiles novadā atrasti vairāki meža nomaldījušies cilvēki alkohola reibumā. VUGD darbinieki arī aizvākuši autoceļam Baldone – Daugmale pārkritušu koku, bet Salaspilī nocēluši divas dienas kokā pavadījušu kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.