Menu
 

Policija noķer steidzīgu autovadītāju, kuru pieviļ video spēlēs gūtās prasmes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - Valsts policija, foto - ekrānšāviņš no youtube.com Video - Valsts policija, foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, patrulējot uz Jūrmalas šosejas, Valsts policijas Rīgas Ceļu policijas bataljona inspektori fiksēja automašīnu “Toyota Corolla”, kas virzienā no Jūrmalas uz Rīgu brauca ar vismaz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts – vietā, kur atļautais ātrums ir 70 km/h, automašīnas vadītājs brauca ar 150 km/h. Likumsargi, pamanot šo automašīnu, sāka sekot tai.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, ieraugot policijas automašīnu, steidzīgais braucējs palielināja braukšanas ātrumu un sāka bēgt. Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču tā vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un strauji paātrināja braukšanas ātrumu līdz pat 200 km/h.

Policisti turpināja sekot bēgošajai automašīnai pa K.Ulmaņa gatvi un tad virzījās uz lidostas “Rīga” pusi. Ekipāžā esošais inspektors atkārtoti izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču spēkrata vadītājs to ignorēja līdz brīdim, kad nogriezās uz ielu, kuras galā bija strupceļš. Tur autovadītājs, kāds 1997. gadā dzimis vīrietis, tika apturēts.

Iemesls, kādēļ vīrietis esot bēdzis no policijas, ir visai amizants – transportlīdzekļa vadītājs paskaidroja, ka viņš esot bijis pārliecināts, ka izdosies aizbēgt no likumsargiem, jo video spēlēs viņam vienmēr tas sanāk. Jaunietim tika sagādāta vilšanās, atzīmē Valsts policijā.

Vīrietim sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli – par atļautā ātruma pārsniegšanu un par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.