Menu
 

Olaines novadā glābēji palīdzējuši nokļūt krastā četriem cilvēkiem uz plosta Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 14.22 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki steidzās uz izsaukumu Olaines novadā – ūdenstilpē uz plosta bija pamanīti četri cilvēki, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Glābēji nokļuva līdz plostam, uz kura atradās cilvēki, un nogādāja to krastā.

VUGD aicina ievērot piesardzību, atrodoties pie ūdenstilpēm, un atgādina, ka izmantojot dažādus peldlīdzekļus, jābūt uzvilktām drošības vestēm.

Veicot glābšanas darbus Pierīgā, VUGD darbinieki vēl Saulkrastu novadā atbrīvojuši pamestas mājas betona blokos iesprūduši kaķi, Mastu ielā Jūrmalā nostiprinājuši zem dzelzceļa tilta norautu ierobežojuma zīmi, bet Baltezerā aizvākuši ceļa braucamai daļai pārkritušu koku.

Kopumā kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu, lielākā daļa bijusi par ugunsgrēkiem.

Platības ziņā lielākais bijis pirmdien vakarā Ropažu novada Tumšupē, kur dega kūla divu hektāru platībā un riepas 10 kvadrātmetru platībā. Trešdien Pārolainē sausā zāle svilusi 1200 m2 platībā, bet otrdien Sējas novadā – 300 m2 platībā.

Naktī uz otrdienu Rīgas ielā Siguldā uguns bija apņēmusi saimniecības ēku 55 m2 platībā, un šo ugunsgrēku izdevās likvidēt pēc divarpus stundu darba. Vēl Atmodas ielā Inčukalnā ar vietējās Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvju palīdzību apdzēstas autoservisā degošas sadzīves mantas, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā degušas zāģu skaidas, Gaujas ielā Mārupē – atkritumi, Skolas ielā Ikšķilē – vieglā automašīna, bet Rūpnieku ielā Babītes novada Piņķos – sodrēji dūmvadā un ūdens caurule.

Ņemot vērā gaidāmās svētku brīvdienas un vides sakopšanai labvēlīgos laikapstākļus, VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt pērno zāli un ievērot piesardzību, kurinot ugunskurus. Lai dedzinātu pērnās lapas un savāktos zarus, ieteicams noskaidrot, vai pašvaldības saistošajos noteikumos ir atļauta ugunskuru kurināšana apdzīvotajā vietā. Nepieciešams arī izvēlieties ugunskuram piemērotu vietu – drošā attālumā no ēkām, būvēm, kokiem, krūmiem – un parūpēties, lai ugunskurs neizraisa kūlas ugunsgrēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.