Menu
 

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā par 37% palielinājies izsaukumu skaits uz ģimenes konfliktiem

  • Autors:  LETA
Foto: Valsts policija Foto: Valsts policija

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā par 37% palielinājies izsaukumu skaits uz ģimenes konfliktiem, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Pērn laikā no 13.marta līdz 23.aprīlim uz ģimenes konfliktiem bija reģistrēti 922 izsaukumi, kas ir vidēji 22 izsaukumi dienā. Savukārt šogad identiskā laika posmā uz ģimenes konfliktiem bija reģistrēti 1454 izsaukumi, kas ir vidēji 35 izsaukumi dienā jeb par 37% vairāk, nekā 2019.gadā.

Šajos izsaukumos pieņemto policijas lēmumu par varmākas nošķiršanu skaits šogad ir samazinājies. Pērn pieņemti 94 šādi policijas lēmumi, bet šogad ārkārtas situācijas laikā pieņemti 60 policijas lēmumi par nošķiršanu.

Policijā gan norādīja, ka līdz šim vēl nav bijis konstatēts neviens gadījums, kad būtu pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu personai, kura ir ieradusies no ārvalstīm un kurai ir jāievēro pašizolācija, Covid-19 slimnieka kontaktpersonai un Covid-19 slimniekam. Policija gan ir informēta par visām iespējām un ir gatava rīkoties gadījumos, ja būtu jāizolē no mājokļa personas, kurām ar Ministru kabineta rīkojumu jāatrodas mājoklī.

Jau ziņots, ka valdība 12.marta vakarā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju. Sākotnēji minētā situācija tika izsludināta līdz 14.aprīlim, taču tagad tā pagarināta līdz 12.maijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.