Menu
 

Pierīgā degusi gan kūla un meža zemsedze, gan vasarnīca, šķūnis, pirts un dzīvojamā māja Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Daudz darba pagājušās nedēļas otrajā pusē Pierīgas novados un Jūrmalā bijis Valsts ugusndzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem – četru dienu laikā saņemti 25 izsaukumi, no tiem lielākā daļa par dažāda mēroga ugunsgrēkiem. Par cietušajiem vai bojā gājušajiem netiek ziņots.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies ceturtdien dienas vidū Baldones novadā, kur 20 000 kvadrātmetru platībā dega kūla. Savukārt sestdien Stopiņu novada Ulbrokā uguns bija apņēmusi meža zemsedzi 10 000 kvadrātmetru platībā. Abus šos ugunsgrēus VUGD izdevies nodzēst nepilnu divu stundu laikā, informēja dienestā.

Piektdien pēcpusdienā ražošanas uzņēmumā Inčukalnā bija aizdegusies skaidu attīrīšanas iekārta 50 m2 platībā, un šī ugunsgrēka pilnīgai likvidācijai bija nepieciešamas desmit stundas. Trīs izsaukumi – no Babītes novada Spuņciema, Garkalnes novada Bukultiem un Jūrmalas – saņemti par dzīvojamo māju dūmvados degošiem sodrējiem.

Vēl Ropažu novada Bajāros degusi pirts (70 m2), Jūrmalā – šķūnis ar malku (15 m2), Olaines novada Jāņupē – divstāvu vasarnīcas otrā stāva ārsiena un starpsienu pārsegums (20 m2), Carnikavas novada Siguļos – divstāvu dzīvojamās mājas starpsienu pārsegums (2 m2), bet svētdien Ķekavā piecstāvu dzīvojamā nostrādāja dūmu detektors – izrādījās, ka otrā stāva dzīvokļa virtuvē bija aizdedzies dēlis.

Ārpus ēkām Stopiņu novada Dreiliņos degusi meža zemsedze, kūla un zauru kaudze (540 m2), Jūrmalā – kūla un zaru kaudze (100 m2), zaru kaudze (10 m2), kā arī kūla un meža zemsedze (70 m2), Salaspils novadā – kūla un krūmi (100 m2), bet svilstoši atkritumi apdzēsti Jaunolainē, Pārolainē, Baldonē un Jūrmalā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD vīri ar absorbenta palīdzību Mārupē savāca no avarējušās vieglās automašīnas izlijušu eļļu, Babītes novada sākārtoja braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma, Jūrmalā sazāģēja virs gājēju ietves pārkritušu koku, Garkalnes novadā ādai personai palīdzēja no piepampušas rokas pirksta noņemt laulības gredzenu, bet Ādažos atbrīvoja divstāvu dzīvojamās mājas jumta siltinājumā iesprūdušus divus caunas mazuļus, kurus nogādāja veterinārajā klīnikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.