Menu
 

Glābējiem darba nav trūcis arī svētku reizē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem, kuri svētdien atzīmēja Latvijas ugunsdzēsības 155.gadadienu, darba nav trūcis arī viņu profesionālo svētku reizē. Svētdien no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņemti seši izsaukumi, bet pagājušās nedēļas otrajā pusē – vairāk nekā 20 izsaukumu.

Traģiskākais negadījums fiksēts svētdien Stopiņu novadā, kur glābēji no upes izcēluši bojāgājušu cilvēku, informēja dienestā.

Sestdien vakarā Salaspils novadā degusi pirts 80 kvadrātmetru platībā, bet divas stundas vēlāk Olaines novada Stīpniekos – vēl viena pirts 90 m2 platībā. Svētdien Salaspils novada Saulkalnē uguns bija apņēmusi dārza māju 15 m2 platībā, bet Olaines novada Viršos dedzis dārza mājas jumts.

Baldones novadā uz autoceļa Iecava – Baldone un Jūrmalā degušas vieglās automašīnas, Olainē – mikroautobuss. Vēl Olaines novada Pēterniekos divstāvu neapsaimniekotā ēkā bija aizdegušies atkritumi un starpstāvu pārsegums, Jūrmalā dedzis apgaismes stabs un elektrolīnijas kabelis, Babītes novada Mežārēs un Jūrmalā sviluši atkritumi, bet Garkalnes novada Baltezerā trīsstāvu dzīvojamā mājā nostrādājis dūmu detektors pēc tam, kad virtuvē uz plīts bija atstāts piededzis ēdiens.

Jau ziņots, ka VUGD darbinieki piedalījās pazudušā drona nocelšanā no koka meža masīvā Garkalnes novadā, kā arī traģiskās autoavārijas seku noveršanā Krimuldas novada Inciemā. Ādažu novada Kadagā glābēji palīdzējuši savainotam gārnim – putns tika nodots tuvējās mājas saimniecei, kas to tālāk nogādāja veterinārajā klīnikā. Vairāki izsaukumi no Pierīgas saņemti arī par spēcīgo vēja brāzmu nogāztiem kokiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.