Menu
 

Jūrmalā 10 hektāru platībā degušas niedres un kūla, ugunsgrēks dzēsts visu nakti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 22.02 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, pie Slokas ezera dega kūla. Notikuma vietā tika konstatēts, ka grūti pieejamā apvidū deg niedres un kūla 10 hektāru platībā un spēcīgo vēja brāzmu dēļ uguns strauji izplatās.

Pēc vairāk nekā triju stundu darba uguns izplatīšanos izdevās ierobežot, un  ceturtdien pirms plkst.7 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Trešdien Olaines novada Pēterniekos kūla, krūmi un koki deguši 925 kvadrātmetru platībā, Inčukalna novadā pie gudrona dīķiem pērnā zāle svilusi 100 m2 platībā, bet Jūrmalā un Olainē nelielās platībās bija aizdegusies kūdra.

Pirmdienas rītā VUGD saņēma informāciju par nepieskatīta ugunkura degšanu Ķekavas novada Krustkalnos, taču izrādījās, ka dedzis skudrupūznis.

Pirmdien VUGD saņēma izsaukumu uz Babītes novadu, kur mežā bija atrasti pieci 750 ml stikla trauki ar nezināmas izcelsmes pulverim līdzīgu vielu, turklāt viens no traukiem bija bojāts. Glābēji savāca nezināmās vielas traukus maisos un norobežoja teritoriju. Lietas apstākļus skaidro Valsts policija un Valsts vides dienests.

Otrdien Sējas novada Pabažos trīsstāvu dzīvojamā mājā tika konstatēta gāzes noplūde, ko, atslēdzot gāzes padevi, VUGD darbinieki likvidēja.

Pirmdien Stopiņu novada Vālodzēs divstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija radies spēcīgs sadūmojums un nostrādājis dūmu detektors, taču glābēji degšanu nekonstatēja. Savukārt trešdien Salaspilī VUGD darbinieki aizvāca ceļa braucamajai daļai pārkritušu koku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.