Menu
 

Glābēji Jūrmalā iznesuši no meža apmaldījušos cilvēku Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - VUGD Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - VUGD

Visai mierīgi šīs nedēļas pirmā puse Pierīgas novados un Jūrmalā pagājusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem. Saņemti vien septiņi izsaukumi, četri no tiem par ugunsgrēkiem un trīs – par glābšanas darbiem, liecina VUGD informācija.

Otrdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Jūrmalā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā un nespēja saviem spēkiem pārvietoties, lai izkļūtu no meža. Glābēji sazinājās ar apmaldījušos cilvēku pa mobilo tālruni, noskaidroja aptuveno cilvēka atrašanās vietu un sadarbībā ar iedzīvotājiem glābjamo atrada. VUGD darbinieki iznesa cilvēku no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Vēl, veicot glābšanas darbus, pirmdien Garkalnes novada Berģos aizvākts elektrības vados iekritis koks, bet trešdien Stopiņu novada Līčos atbrīvots jumta korē iesprūdis putns.

Lielākais ugunsgrēks Pierīgā pēdējo dienu laikā fiksēts otrdien pēcpusdienā Garkalnes novadā pretī Jaunciema kapiem, kur 5600 kvadrātmetru platībā dega meža zemsedze.

Jaunolainē 55 m2 platībā degusi kūla un zari, Gaujas ielā Mārupē pavisam niecīgā platībā kūla, bet Stopiņu novada Dreiliņos VUGD darbinieki apdzēsuši degošu vieglo automašīnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.